Bramborák
Potřebujeme:
- 1 kg brambor - typ B
- 4 vejce
- 100 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 4 stroužků česneku
- 1 a půl lžíce Bujónky medvědí česnek
- 1 lžíce sušené majoránky
- olej na smažení
Jak na to?
2/3 brambor nastrouháme na hrubém struhadle, zbytek nastrouháme najemno. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k nim vejce, prolisovaný česnek, Bujónku, majoránku, hladkou mouku a mléko. Směs promícháme. Na pánvi s rozehřátým olejem smažíme bramborové placky do zlatova z obou stran.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková
Galerie
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/a/8/a854e55be091c24f7be2fd91b60b7626-img-9199.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/b/f/bf4f4334159fa0f74d02dbafc8bbae1a-img-9193.jpg)