Chili con carne
Potřebujeme:
4 porce
- 500g mleté maso (hovězí/vepřové)
- 1ks cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 ČL chilli koření
- 1 ČL koření sladká paprika
- 1 ČL drceného kmínu
- 2 ČL majoránky
- 200 ml hovězího vývaru z 1 PL hovězí Bujónky
- 1 menší rajčatový protlak
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 1 konzerva chilli fazolí
- 2 kostky hořké čokolády
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 2 PL oleje
Jak na to?
Ve větším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme chilli, papriku a římský kmín a koření krátce orestujeme dokud se nerozvoní. Poté přidáme mleté maso a zprudka vše opečeme. Vařečkou maso rozdělíme tak, abychom neměli slepené hrudky masa. Jakmile je maso orestované ze všech stran, přidáme protlak, konzervu rajčata a fazolí a zalijeme připraveným vývarem z hovězí Bujónky. Směs promícháme, případně osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 15 minut. Na závěr přidáme kostky čokolády a sušenou majoránku rozmělněnou v prstech.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková