Potřebujeme:

4 porce

  • 500g mleté maso (hovězí/vepřové)
  • 1ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ČL chilli koření
  • 1 ČL koření sladká paprika
  • 1 ČL drceného kmínu
  • 2 ČL majoránky
  • 200 ml hovězího vývaru z 1 PL hovězí Bujónky
  • 1 menší rajčatový protlak
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat
  • 1 konzerva chilli fazolí
  • 2 kostky hořké čokolády
  • 1 špetka soli 
  • 1 špetka pepře
  • 2 PL oleje

Jak na to?

Ve větším hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme chilli, papriku a římský kmín a koření krátce orestujeme dokud se nerozvoní. Poté přidáme mleté maso a zprudka vše opečeme. Vařečkou maso rozdělíme tak, abychom neměli slepené hrudky masa. Jakmile je maso orestované ze všech stran, přidáme protlak, konzervu rajčata a fazolí a zalijeme připraveným vývarem z hovězí Bujónky. Směs promícháme, případně osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 15 minut. Na závěr přidáme kostky čokolády a sušenou majoránku rozmělněnou v prstech. 

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková