Potřebujeme:

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • hrst namočené čočky
  • 2 PL Zeleninové HRUBÉ Bujónky
  • 700 ml vody
  • 1 PL majoránky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • olej
  • na ozdobu čerstvá majoránka

Jak na to?

Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky. Do základu přidáme předem namočenou čočku a Bujónku. Směs zalijeme vodou a přivedeme k varu. Základ vaříme zhruba 20 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec do polévky přidáme utřený česnek a majoránku, kterou rozmělníme v prstech. Tím se uvolní její vůně. Polévku na závěr ozdobíme čerstvou majoránkou. Pokud chceme polévku hustější, část uvařené čočky můžeme rozmixovat.