Potřebujeme:

Zelenina:

  • 1 ks cukety (případně lilku)
  • 2 – 3 ks rajčat
  • 2 ks kukuřice

 Marináda:

  • 4 PL Bujónky s medvědím česnekem
  • 4 PL olivového oleje
  • 2 PL balzamikového octa
  • 3 PL dijonské hořčice
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 čl. tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • mořská sůl
  • mletý pepř

Servírování:

  • croissanty (můžete použít i jiné pečivo, například bagety)
  • majonéza / vegan majonéza (k servírování)
  • salát (podle potřeby, k servírování)
  • hrst baby špenátu (dle potřeby, k servírování)

Jak na to?

Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na tlustší pásy, rajčata a kukuřici na tlustší kolečka. Připravíme marinádu. Ve větší misce smícháme Bujónku, olivový olej, hořčici, ocet, javorový sirup, koření, česnek. Marinádu důkladně promícháme. Do marinády vložíme cuketu, kukuřici a rajčata. Necháme stát v marinádě cca 20 minut. Potom zeleninu poklademe na grilovací tác a opékáme na grilu/ nebo zeleninu opečeme na dobře rozpálené pánvi. Croissanty rozřízneme, přidáme salát, baby špenát a grilovanou zeleninu, kukuřici můžeme podávat stranou, nemusí být v pečivu. Croissant si můžete potřít také majonézou.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes