Croissant plněný grilovanou zeleninou
Potřebujeme:
Zelenina:
- 1 ks cukety (případně lilku)
- 2 – 3 ks rajčat
- 2 ks kukuřice
Marináda:
- 4 PL Bujónky s medvědím česnekem
- 4 PL olivového oleje
- 2 PL balzamikového octa
- 3 PL dijonské hořčice
- 2 PL javorového sirupu
- 1 čl. tymiánu
- 1 stroužek česneku
- mořská sůl
- mletý pepř
Servírování:
- croissanty (můžete použít i jiné pečivo, například bagety)
- majonéza / vegan majonéza (k servírování)
- salát (podle potřeby, k servírování)
- hrst baby špenátu (dle potřeby, k servírování)
Jak na to?
Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájíme na tlustší pásy, rajčata a kukuřici na tlustší kolečka. Připravíme marinádu. Ve větší misce smícháme Bujónku, olivový olej, hořčici, ocet, javorový sirup, koření, česnek. Marinádu důkladně promícháme. Do marinády vložíme cuketu, kukuřici a rajčata. Necháme stát v marinádě cca 20 minut. Potom zeleninu poklademe na grilovací tác a opékáme na grilu/ nebo zeleninu opečeme na dobře rozpálené pánvi. Croissanty rozřízneme, přidáme salát, baby špenát a grilovanou zeleninu, kukuřici můžeme podávat stranou, nemusí být v pečivu. Croissant si můžete potřít také majonézou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes