Potřebujeme:

(2 porce)
250g dýňového pyré
• 100g rýže (Arborio, Carnaroli)
• 1PL olivového oleje
• 1ČL kurkumy
• špetka soli
• 1 cibule
• trocha oregana
• trocha chilli
• 0,5l vývaru (1 PL Bujonky Česnek/dýně rozmíchaná v 0,5 vody)
• 100g riccoty

Jak na to?

Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme rýži a restujeme, dokud rýže nezesklovatí. Postupně přidáme dýňové pyré, kurkumu, sůl, pepř, chilli, oregano a 5 minut restujeme. Poté přidáme 100ml vývaru připraveného z parmezánovo-dýňové Bujonky, mícháme a necháme vývar vstřebat. Až je vývar vstřebaný přilijeme dalších 100ml vývaru a takto postupujeme za stálého míchání, dokud se rýže neuvaří (případně můžeme použít i trochu vody). Nakonec do rizota přidáme riccotu pro krémovější konzistenci a podáváme s nastrouhaným parmezánem a pečenou dýní, kterou před pečením naložíme do směsi olivového oleje, balzamika, chilli, soli, pepře a tymiánu. 

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková