Potřebujeme:

  • 200 g žampionů
  • 100 g baby špenátu
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 150 ml zeleninového vývaru (houbová bujónka)
  • 50 – 100 ml smetany (rostlinné)
  • olivový olej
  • špetka chilli
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • Gnocchi (balení)
  • sýr na servírování (rostlinný)

Jak na to?

Do většího hrnce si dáme vařit gnocchi podle návodu na obalu. Připravíme si omáčku. Ve větší pánvi si na mírném ohni zahřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovita. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ještě 2 minuty. Následně přidáme nakrájené žampiony a restujeme pár minut, dokud se nezredukují. Přidáme vývar z Bujónky, smetanu, osolíme, opepříme a dusíme 5 minut. Na závěr přidáme lahůdkové droždí, baby špenát a vaříme ještě pár minut. Dochutíme dle potřeby. Podáváme s čerstvými bylinkami, posypané sýrem.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes