Potřebujeme:

  • 1 ks lilku
  • 2 – 4 PL zeleninové Bujónky
  • ½ čl. chilli
  • 1 čl. mletý pepř
  • 1 čl. sůl
  • 1 – 2 čl. grilovací koření
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 čl. cibulový a česnekový prášek (můžete vynechat)
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 4 PL nasekané petrželky
  • olivový olej (podle potřeby)
  • 150 g FETA sýru (lze použít jak rostlinný feta sýr, tak živočišný)

 

Jak na to?

Lilek očistíme a nakrájíme na tlustší kolečka. Poklademe na větší talíř, osolíme z obou stran a necháme pár minut odstát. Mezitím si připravíme marinádu. Ve větší misce smícháme Bujónku, olivový olej, koření, česnek, citrónovou šťávu a nadrobno posekanou petrželku. Z lilku otřeme kapky utěrkou a kolečka přidáme do misky s marinádou tak, aby byly všechny obalené. Necháme postát 20 minut. Potom poklademe marinovaný lilek na grilovací tác. Na každé kolečko přidáme kousek fety a opékáme na grilu cca 7 minut. Podáváme s čerstvým pečivem a bylinkami.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes