Hlívová omáčka

    • 2 pl řepkového oleje
    • 1 cibule
    • ½ čl mletého kmínu
    • 500 g čerstvé hlívy ústřičné
    • 2 pl houbové Bujónky
    • 200 ml vody
    • 100 ml rostlinné smetany
    • 1 čl kukuřičného škrobu
    • citrónová šťáva z ½ citrónu
    • ½  čl soli
    • 200 g těstovin

    K servírování doporučujeme: tofu a  konopná semínka

    Postup

    Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Když začne zlátnou přidáme hlívu a smažíme než zmenší svůj objem. Přidáme mletý kmín, houbovou Bujónku a zalijeme vodou. Povaříme 10 minut.

    Poté vlijeme rostlinnou smetanu a pokud máte raději omáčky hustější můžete v malém množství vody rozmíchat 1 čl kukuřičného škrobu, která nám omáčku hezky zahustí.

    Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí dle chuti. Promícháme s těstovinami. Můžeme servírovat s opečeným tofu a konopnými semínky.

    Recepty by MaruškaVeg