Hlívová omáčka

  • 2 pl řepkového oleje
  • 1 cibule
  • ½ čl mletého kmínu
  • 500 g čerstvé hlívy ústřičné
  • 2 pl houbové Bujónky
  • 200 ml vody
  • 100 ml rostlinné smetany
  • 1 čl kukuřičného škrobu
  • citrónová šťáva z ½ citrónu
  • ½  čl soli
  • 200 g těstovin

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a restujeme, dokud nezměkne a nezmenší svůj objem. Vmícháme špetku mletého kmínu, přidáme Houbovou Bujónku a vše zalijeme vodou. Necháme lehce probublávat asi 10 minut.

Poté přilijeme rostlinnou smetanu. Pokud preferujete hustší omáčky, rozmíchejte si v troše vody 1 lžíci kukuřičného škrobu a přidejte do omáčky – krásně ji zahustí.

Nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí podle chuti. Promícháme s těstovinami a podáváme například s opečeným tofu a posypané konopnými semínky.