Houbový Kuba

Potřebujeme:
(2 porce)
- 100g krup
- 30g sušených hub
- 1 PL houbové Bujónky
- 1PL oleje
- 1 PL sušené majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 6ks čerstvých žampionů
- čerstvá petrželka
Jak na to?
Přes noc si necháme namočené sušené lesní houby. Kroupy uvaříme do měkka v osolené vodě. Namočené houby vaříme v hrnci alespoň 10 minut. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme utřený česnek, nakrájené žampiony, uvařené kroupy, orestujeme a na závěr směs dochutím majoránkou a houbovou Bujónkou, případně dle chuti ještě dosolíme. K takto orestované a dochucené směsi přidáme vařené lesní houby i s vodou. Směs můžeme ihned servírovat, nebo můžeme nechat ještě zapéct cca 10 min/180°C. Houbového Kubu podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková