Potřebujeme:

(2 porce)

  • 100g krup
  • 30g sušených hub
  • 1 PL houbové Bujónky
  • 1PL oleje
  • 1 PL sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 6ks čerstvých žampionů
  • čerstvá petrželka

Jak na to?

Přes noc si necháme namočené sušené lesní houby. Kroupy uvaříme do měkka v osolené vodě. Namočené houby vaříme v hrnci alespoň 10 minut. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme utřený česnek, nakrájené žampiony, uvařené kroupy, orestujeme a na závěr směs dochutím majoránkou a houbovou Bujónkou, případně dle chuti ještě dosolíme. K takto orestované a dochucené směsi přidáme vařené lesní houby i s vodou. Směs můžeme ihned servírovat, nebo můžeme nechat ještě zapéct cca 10 min/180°C. Houbového Kubu podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková