Houbový Kuba
![Houbový Kuba](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/5/f/5f2080970d4e9d1d81de6e4188d77807-kuba.png)
Potřebujeme:
(2 porce)
- 100g krup
- 30g sušených hub
- 1 PL houbové Bujónky
- 1PL oleje
- 1 PL sušené majoránky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 6ks čerstvých žampionů
- čerstvá petrželka
Jak na to?
Přes noc si necháme namočené sušené lesní houby. Kroupy uvaříme do měkka v osolené vodě. Namočené houby vaříme v hrnci alespoň 10 minut. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme utřený česnek, nakrájené žampiony, uvařené kroupy, orestujeme a na závěr směs dochutím majoránkou a houbovou Bujónkou, případně dle chuti ještě dosolíme. K takto orestované a dochucené směsi přidáme vařené lesní houby i s vodou. Směs můžeme ihned servírovat, nebo můžeme nechat ještě zapéct cca 10 min/180°C. Houbového Kubu podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková
Galerie
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/6/1/61985ec880d163d758196723b85e9d20-img-7132.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/3/c/3c5252384cf183ba77958915e89a5d98-img-7120.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/0/7/07c04b7b877d640355775661b13819c5-img-7117.jpg)