Houbový paprikáš
Potřebujeme:
- 300 g žampionů
- 250ml rostlinného mléka nebo smetany
- olej
- 1 bílá cibule
- 1 PL mletá červené papriky
- sůl
- černý mletý pepř
- 200 ml vývaru (zeleninová Bujónka - 1 PL + 0,5 l vody)
- petrželka (na ozdobu)
- škrob
Jak na to?
Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, cca 5 minut. Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání postupně přidáváme na čtvrtky nakrájené žampiony. Restujeme 2 minuty a zalijeme vývarem ze zeleninové bujonky, který připravíte velmi jednoduše smícháním Bujónky a vody. Osolíme, opepříme a dusíme 5 – 10 minut. Potom smícháme mléko nebo smetanu se škrobem a vlijeme do směsi. Necháme krátce projít varem a podle potřeby dochutíme, posypeme petrželovou natí a podáváme s těstovinami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes