Potřebujeme:

  • 300 g žampionů
  • 250ml rostlinného mléka nebo smetany
  • olej
  • 1 bílá cibule
  • 1 PL mletá červené papriky
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 200 ml vývaru (zeleninová Bujónka - 1 PL + 0,5 l vody)
  • petrželka (na ozdobu)
  • škrob

 

Jak na to?

Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, cca 5 minut. Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání postupně přidáváme na čtvrtky nakrájené žampiony. Restujeme 2 minuty a zalijeme vývarem ze zeleninové bujonky, který připravíte velmi jednoduše smícháním Bujónky a vody. Osolíme, opepříme a dusíme 5 – 10 minut. Potom smícháme mléko nebo smetanu se škrobem a vlijeme do směsi. Necháme krátce projít varem a podle potřeby dochutíme, posypeme petrželovou natí a podáváme s těstovinami.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes