Karbanátky s dýňovou omáčkou a vařenými bramborami

Na karbanátky potřebujeme:

  • 1 menší cuketa ( bez vody)
  • 100 - 150g fazolí nebo cizrny
  • 1/2 šálku mouky (dle potřeby)
  • tymián
  • 2 čl. mleté ​​červené papriky
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 PL Zeleninové bujonky
  • 1 lněné "vejce" (2 PL lněných semínek + 60 ml vody)
  • rostlinný nastrouhaný sýr (dle potřeby a chuti)
  • 1/2 bílé cibule (nahrubo nakrájená)
  • petrželka
  • strouhanka (na obalení)
  • olej

Jak na to?

Namočíme si luštěninu (nejlépe na celou noc), scedíme, propláchneme a dáme uvařit doměkka. Zatím si nakrájíme si cibuli, česnek, nastrouháme cuketu a sýr. Když je fazole uvařená, všechny ingredience kromě cukety a sýra přidáme do mixéru a mixujeme, dokud se směs důkladně nespojí. Do směsi pak vmícháme cuketu a sýr. Následně pomocí lžíce tvarujeme kuličky a poté menší karbanátky, následně karbanátky obalíme ve strouhance. Karbanátky pečeme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky podáváme s omáčkou, vařenými bramborami a bylinkami.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes