Karbanátky s dýňovou omáčkou a vařenými bramborami
Na karbanátky potřebujeme:
- 1 menší cuketa ( bez vody)
- 100 - 150g fazolí nebo cizrny
- 1/2 šálku mouky (dle potřeby)
- tymián
- 2 čl. mleté červené papriky
- sůl
- černý mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- 1/2 PL Zeleninové bujonky
- 1 lněné "vejce" (2 PL lněných semínek + 60 ml vody)
- rostlinný nastrouhaný sýr (dle potřeby a chuti)
- 1/2 bílé cibule (nahrubo nakrájená)
- petrželka
- strouhanka (na obalení)
- olej
Jak na to?
Namočíme si luštěninu (nejlépe na celou noc), scedíme, propláchneme a dáme uvařit doměkka. Zatím si nakrájíme si cibuli, česnek, nastrouháme cuketu a sýr. Když je fazole uvařená, všechny ingredience kromě cukety a sýra přidáme do mixéru a mixujeme, dokud se směs důkladně nespojí. Do směsi pak vmícháme cuketu a sýr. Následně pomocí lžíce tvarujeme kuličky a poté menší karbanátky, následně karbanátky obalíme ve strouhance. Karbanátky pečeme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky podáváme s omáčkou, vařenými bramborami a bylinkami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes