Potřebujeme:

  • 400g krůtího masa nakrájeného na větší kostky
  • 1 ČL sušeného česneku
  • 1 PL oregana
  • 1 PL krůtí Bujónky
  • 2 PL oleje
  • 2 ks červené papriky
  • 8 ks šalotky
  • 12 ks cherry rajčat
  • 250g malých žampionků
  • 100ml vody smíchané s 1 PL krůtí Bujónky
  • 2 PL smetany

Jak na to?

Krůtí maso dáme do misky a ochutíme sušeným česnekem, oreganem a krůtí Bujónkou. Maso necháme odležet a mezitím si nakrájíme na větší kusy papriky. Papriky střídavě s masem napícháváme na špejle - začneme paprikou, pak maso... a končíme zase červenou paprikou. Poté špízy orestujeme na 2 PL oleje a dáme stranou. Na výpek ze špízů dáme šalotky, cherry rajčata a malé žampionky. Tuto lehce orestovanou směs můžeme dochutit opět oreganem. Do směsi vrátíme špízy, podlijeme vodou smíchanou opět s krůtí Bujónkou a dáme odkryté péct na 180°/cca 50 min. Na závěr dáme hotové špízy opět stranou (do tepla), vytáhneme i žampiony a pár šalotek a zbytek směsi rozmixujeme na omáčku do hladka tyčovým mixérem. Hotovou omáčku zjemníme smetanou - lehce provaříme a servírujeme se špízy. Jako přílohu můžeme zvolit například těstoviny. 

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková