Potřebujeme:

  • 500 g brambor
  • hrst sušených hřibů
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1–2 PL octa
  • olej
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 4 kuličky černý celý pepř
  • kmín (i mletý)
  • 2 ks bobkový list
  • 2 – 3 PL kopr (čerstvý)
  • 250 ml smetana (rostlinná)
  • 2 čl. mouka hladká
  • 1 PL houbová nebo zeleninová bujónka

Jak na to?

Sušené houby nejprve necháme odležet v horké vodě. Můžete použít také čerstvé houby. Očistíme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme vařit spolu s houbami. Přidáme česnek, sůl, bujonku a koření – pepř, kmín, bobkový list. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme vymíchanou (rostlinnou) smetanu s hladkou moukou, dobře promícháme a necháme projít varem. Na závěr dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme ocet a kopr. Podáváme s čerstvým pečivem.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes