Kulajda
Potřebujeme:
- 500 g brambor
- hrst sušených hřibů
- 2-3 stroužky česneku
- 1–2 PL octa
- olej
- sůl
- černý mletý pepř
- 4 kuličky černý celý pepř
- kmín (i mletý)
- 2 ks bobkový list
- 2 – 3 PL kopr (čerstvý)
- 250 ml smetana (rostlinná)
- 2 čl. mouka hladká
- 1 PL houbová nebo zeleninová bujónka
Jak na to?
Sušené houby nejprve necháme odležet v horké vodě. Můžete použít také čerstvé houby. Očistíme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme vařit spolu s houbami. Přidáme česnek, sůl, bujonku a koření – pepř, kmín, bobkový list. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme vymíchanou (rostlinnou) smetanu s hladkou moukou, dobře promícháme a necháme projít varem. Na závěr dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme ocet a kopr. Podáváme s čerstvým pečivem.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes