Kung Pao
(masová i vegan verze - dle použitých surovin)
Ingredinece
- 1-2 balení bílého tofu nebo 350g kuřecích prs
- 1 červená, zelená a žlutá paprika
- 1 cibule, nebo jeden menší najemno nakrájený pórek
- 1 větší rajče
- 100g žampionů
- 100g arašídů (nesolených)
- 1PL nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- špetka chilli
- pepř
- 1PL Bujónky
- olivový olej
- kukuřičný škrob
- sójová omáčka
Omáčka:
- ¼ hrnku sójové omáčky
- ¼ hrnku vývaru z Bujónky (voda + Bujónky)
- 1PL rýžového nebo vinného octu
- 1PL kokosového cukru
- 1PL kukuřičného škrobu
- Špetka chilli
Postup přípravy
Do menší misky si připravíme všechny ingredience na omáčku, důkladně promícháme a odložíme bokem. Tofu/kuřecí maso osušíme a nakrájíme na malé kostky, vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a následně přidáme škrob, tak aby bylo vše obalené. Na pánvi rozehřejeme olej a tofu/maso smažíme přibližně 5 minut, než je vše krásně křupavé. Takto osmahnuté tofu/maso odložíme do misky. Na stejné pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou cibulku, přibližně po minutě přidáváme ostatní nakrájenou zeleninu, arašídy a restujeme dalších 5 minut. Na závěr přidáme česnek, zázvor, koření a dochutíme Bujónkou. Toto restujeme přibližně 2 minuty. Na konec do pánve vrátíme tofu/maso, zalijeme omáčkou, důkladně promícháme a pár minut provaříme, dokud omáčka nezhustne. Podáváme s rýží.
TIP: Bujónku můžete použít jak Zeleninovou, Česnek-dýně, Pečená paprika s chilli, tak zkrátka tu kterou máte zrovna po ruce a na kterou máte chuť.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes