Kung Pao

(masová i vegan verze - dle použitých surovin)

Ingredinece

  • 1-2 balení bílého tofu nebo 350g kuřecích prs
  • 1 červená, zelená a žlutá paprika
  • 1 cibule, nebo jeden menší najemno nakrájený pórek
  • 1 větší rajče
  • 100g žampionů
  • 100g arašídů (nesolených)
  • 1PL nastrouhaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • pepř
  • 1PL Bujónky
  • olivový olej
  • kukuřičný škrob
  • sójová omáčka

Omáčka:

  • ¼ hrnku sójové omáčky
  • ¼ hrnku vývaru z Bujónky (voda + Bujónky)
  • 1PL rýžového nebo vinného octu
  • 1PL kokosového cukru
  • 1PL kukuřičného škrobu
  • Špetka chilli

Postup přípravy

Do menší misky si připravíme všechny ingredience na omáčku, důkladně promícháme a odložíme bokem. Tofu/kuřecí maso osušíme a nakrájíme na malé kostky, vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a následně přidáme škrob, tak aby bylo vše obalené. Na pánvi rozehřejeme olej a tofu/maso smažíme přibližně 5 minut, než je vše krásně křupavé. Takto osmahnuté tofu/maso odložíme do misky. Na stejné pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou cibulku, přibližně po minutě přidáváme ostatní nakrájenou zeleninu, arašídy a restujeme dalších 5 minut. Na závěr přidáme česnek, zázvor, koření a dochutíme Bujónkou. Toto restujeme přibližně 2 minuty. Na konec do pánve vrátíme tofu/maso, zalijeme omáčkou, důkladně promícháme a pár minut provaříme, dokud omáčka nezhustne. Podáváme s rýží.

TIP: Bujónku můžete použít jak Zeleninovou, Česnek-dýně, Pečená paprika s chilli, tak zkrátka tu kterou máte zrovna po ruce a na kterou máte chuť.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes