Potřebujeme:

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 čerstvá červená kapie
  • 1 cibule
  • 1 PL sladké červené papriky (koření)
  • 1 smetana na vaření
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL Bujónky paprika a chilli
  • 2 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky
  • 1 PL oleje
  • 500ml vody

Jak na to?

Začneme tím, že si zvlášť připravíme vývar ze 500 ml vody a 1 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky. Nyní na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté přidáme červenou kapii nakrájenou na drobné kostičky a zarestujeme i Bujónku s příchutí papriky a chilli. Kuřecí stehna namarinujeme se 1 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky. Takto připravená stehna orestujeme společně s cibulovým základem. Nakonec zasypeme vše sladkou paprikou (koření), znovu krátce zarestujeme (ale opravdu krátce, aby se paprika nespálila) a celou směs zalijeme připraveným vývarem. Směs dusíme pod pokličkou, dokud se maso nezačne postupně rozpadat. V tomto momentu veškeré maso vyndáme stranou o omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Rozmixovanou omáčku vrátíme na plamen, zalijeme ji 1/2 kelímkem smetany a přivedeme k varu. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (nejlépe pomocí metličky) omáčku zahustíme. Omáčku necháme krátce projít varem. Maso vrátíme do připravené omáčky a můžeme servírovat s knedlíkem nebo noky.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková