Kuře na paprice
Potřebujeme:
- 4 kuřecí stehna
- 1 čerstvá červená kapie
- 1 cibule
- 1 PL sladké červené papriky (koření)
- 1 smetana na vaření
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL Bujónky paprika a chilli
- 2 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky
- 1 PL oleje
- 500ml vody
Jak na to?
Začneme tím, že si zvlášť připravíme vývar ze 500 ml vody a 1 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky. Nyní na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno. Poté přidáme červenou kapii nakrájenou na drobné kostičky a zarestujeme i Bujónku s příchutí papriky a chilli. Kuřecí stehna namarinujeme se 1 PL krůtí (nebo kuřecí) Bujónky. Takto připravená stehna orestujeme společně s cibulovým základem. Nakonec zasypeme vše sladkou paprikou (koření), znovu krátce zarestujeme (ale opravdu krátce, aby se paprika nespálila) a celou směs zalijeme připraveným vývarem. Směs dusíme pod pokličkou, dokud se maso nezačne postupně rozpadat. V tomto momentu veškeré maso vyndáme stranou o omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Rozmixovanou omáčku vrátíme na plamen, zalijeme ji 1/2 kelímkem smetany a přivedeme k varu. Ve zbytku smetany rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání (nejlépe pomocí metličky) omáčku zahustíme. Omáčku necháme krátce projít varem. Maso vrátíme do připravené omáčky a můžeme servírovat s knedlíkem nebo noky.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková