Potřebujeme:

2 porce

  • 1 kuřecí prsa nakrájené na kostičky
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje
  • 1 PL kuřecí Bujónky
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 smetana 12% (můžeš i více procentní nebo rostlinou, záleží na tobě)
  • 1 PL hladké mouky
  • sůl, pepř dle chuti

Jak na to?

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zlatova. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky, ty orestujeme ze všech stran. Jakmile je maso orestované přidáme Bujónku, podlijeme malým množstvím vody, přidáme bobkové listy, nové koření, pepř a povaříme cca 10 - 15 minut. Jakmile je maso mekké, vytáhneme koření a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Vše povaříme dalších 5 minut - ideálně za stálého míchání. Takto připravené kuře na smetaně servírujeme dle chuti s knedlíkem, testovinami nebo rýží. 

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková