Potřebujeme:

  • 2 ks lilku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ČL nastrouhaného zázvoru
  • špetka soli
  • olivový olej (podle potřeby)
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 100 ml zeleninového vývaru (zeleninová Bujónka)
  • 1 PL sojové omáčky
  • 1 PL javorového sirupu
  • černý mletý pepř
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 PL citrónové šťávy

 

Jak na to?

Připravíme si zeleninový vývar z Bujónky. Do cca 0,5 l vroucí vody dáme 1 PL Bujónky a necháme přejít varem. Lilek omyjeme, nakrájíme. Jemně osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z každé strany. Lilek opečeme na roštu/pánvičce do měkka. K lilku můžeme přidat i dochucené uzené tofu a také opečeme.

Dokud se lilek a tofu upečou, připravíme omáčku. V menším hrnci na prudko orestujeme lisovaný česnek a zázvor. Přidáme pepř a restujeme cca minutu. Potom nalijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku, javorový sirup, přidáme citrónovou šťávu. Vaříme cca 2 minuty, nakonec zahustíme kukuřičným škrobem, necháme přejít varem a odstavíme.

Podáváme jako rychlý snack pro návštěvu i s opečenými bagetkami, čerstvou zeleninou nebo bylinkami.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes