Lilek se zeleninovou omáčkou
Potřebujeme:
- 2 ks lilku
- 3 stroužky česneku
- 2 ČL nastrouhaného zázvoru
- špetka soli
- olivový olej (podle potřeby)
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 100 ml zeleninového vývaru (zeleninová Bujónka)
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL javorového sirupu
- černý mletý pepř
- 1 balení uzeného tofu
- 1 PL citrónové šťávy
Jak na to?
Připravíme si zeleninový vývar z Bujónky. Do cca 0,5 l vroucí vody dáme 1 PL Bujónky a necháme přejít varem. Lilek omyjeme, nakrájíme. Jemně osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem z každé strany. Lilek opečeme na roštu/pánvičce do měkka. K lilku můžeme přidat i dochucené uzené tofu a také opečeme.
Dokud se lilek a tofu upečou, připravíme omáčku. V menším hrnci na prudko orestujeme lisovaný česnek a zázvor. Přidáme pepř a restujeme cca minutu. Potom nalijeme zeleninový vývar, sójovou omáčku, javorový sirup, přidáme citrónovou šťávu. Vaříme cca 2 minuty, nakonec zahustíme kukuřičným škrobem, necháme přejít varem a odstavíme.
Podáváme jako rychlý snack pro návštěvu i s opečenými bagetkami, čerstvou zeleninou nebo bylinkami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galerie

