Potřebujeme:

  • 600g kuřecích křídel
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
  • 3 PL sójové omáčky
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 1 PL medu 
  • 1 PL olivového oleje
  • chilli paprička (lze vynechat)
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

Kuřecí křídla dáme do mísy a postupně k nim přidáme všechny uvedené suroviny. Důkladně promícháme a necháme marinovat minimálně10 minut (pro lepší chuť nechejte marinovat přes noc). Namarinovaná křídla dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C/cca 1h pod alobalem. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme bez alobalu. Marinované Buffalo křídla servírujeme s pečivem nebo hranolky. 

TIP: V teplých dnech můžeme marinovaná křídla grilovat.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková