Marinovaná kuřecí křídla
Potřebujeme:
- 600g kuřecích křídel
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 PL kečupu
- 1 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
- 3 PL sójové omáčky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 1 PL medu
- 1 PL olivového oleje
- chilli paprička (lze vynechat)
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
Kuřecí křídla dáme do mísy a postupně k nim přidáme všechny uvedené suroviny. Důkladně promícháme a necháme marinovat minimálně10 minut (pro lepší chuť nechejte marinovat přes noc). Namarinovaná křídla dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C/cca 1h pod alobalem. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 220°C a dopékáme bez alobalu. Marinované Buffalo křídla servírujeme s pečivem nebo hranolky.
TIP: V teplých dnech můžeme marinovaná křídla grilovat.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková
Galerie

