Masové kuličky / Sekaná
Potřebujeme:
- 1kg mletého masa míchaného, nebo jen hovězího
- 2 ks vejce
- pepř
- hrst ovesných vloček
- majoránka
- sůl
- 2 PL Zeleninové Bujónky
- 1 PL Česnekovo dýňové Bujónky
Jak na to?
Veškeré ingredience smícháme v míse. Pokud se nám zdá hmota řídká, přisypeme ovesné vločky. Hmotu řádně prohněteme. Vytvoříme kuličky nebo šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem.
Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. Za občasného podlévání pečeme do křupava.
TIP: Můžete do směsi přidat Houbovou Bujónku místo Česnekovo dýňové.
Tato varianta je skvělá i v bezmasé podobě na zeleninové nebo luštěninové placky.