Potřebujeme:

  • 1kg mletého masa míchaného, nebo jen hovězího
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • hrst ovesných vloček
  • majoránka
  • sůl
  • 2 PL Zeleninové Bujónky
  • 1 PL Česnekovo dýňové Bujónky

Jak na to?

Veškeré ingredience smícháme v míse. Pokud se nám zdá hmota řídká, přisypeme ovesné vločky. Hmotu řádně prohněteme. Vytvoříme kuličky nebo šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem.

Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. Za občasného podlévání pečeme do křupava.

TIP: Můžete do směsi přidat Houbovou Bujónku místo Česnekovo dýňové.
Tato varianta je skvělá i v bezmasé podobě na zeleninové nebo luštěninové placky.