Mrkvový krém

(4 porce)
2 pl rostlinného olej
2 cibule
1 kg mrkve
1 plechovka vařené cizrny
1 plechovka kokosového mléka
2 pl Bujónky orient
1 l vody

 

K servírování:

pečená cizrna a mrkev

semínka, oříšky

pečivo

 

Postup: 

Ve větším hrnci si na oleji opečeme nakrájenou cibuli, poté očištěnou a nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, poté přidáme propláchnutou vařenou cizrnu, kokosové mléko, Bujónku orient a zalijeme vodou. Vaříme alespoň 20 minut.

Mezitím si můžeme upéct cizrnu a mrkev k servírování. Stačí jen promíchat s olejem a kořením a dát do trouby nebo horkovzdušné fritézy.

Polévku poté dohladka rozmixujeme a podáváme s pečenou mrkví, cizrnou, případně pečivem.

Recepty by MaruškaVeg