Pštrosí vejce

Potřebujeme:

  • 250g hovězího mletého masa
  • 250g vepřového mletého masa
  • 6 uvařených vajíček
  • 4 syrová vajíčka
  • 3-4 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
  • strouhanku
  • pepř

 

Jak na to?

Nejprve si uvaříme 6 vajec natvrdo a oloupeme. Maso, syrová vejce, Bujónku, strouhanku a pepř důkladně promícháme. Takto zpracovanou hmotu rozdělíme na 6 částí. Z každého dílu utvoříme silnější placku do které opatrně zavineme natvrdo uvařené vejce. Pštrosí vejce obalíme ve strouhance a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřátě troubě cca 40 min na 190°C.

TIP: podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší. Skvělé jsou i za studena s čerstvým chlebem.