Pštrosí vejce
Potřebujeme:
- 250g hovězího mletého masa
- 250g vepřového mletého masa
- 6 uvařených vajíček
- 4 syrová vajíčka
- 3-4 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
- strouhanku
- pepř
Jak na to?
Nejprve si uvaříme 6 vajec natvrdo a oloupeme. Maso, syrová vejce, Bujónku, strouhanku a pepř důkladně promícháme. Takto zpracovanou hmotu rozdělíme na 6 částí. Z každého dílu utvoříme silnější placku do které opatrně zavineme natvrdo uvařené vejce. Pštrosí vejce obalíme ve strouhance a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřátě troubě cca 40 min na 190°C.
TIP: podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší. Skvělé jsou i za studena s čerstvým chlebem.