Řepové rizoto s kozím sýrem
Potřebujeme:
- 200 g rýže arborio
- 150 g vařené červené řepy
- 1 střední cibule
- 200 ml suchého bílého vína
- 600 ml vody
- 1 lžíce vývaru z červené řepy
- 40 g parmazánu
- ½ lžíce olivového oleje
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Na ozdobu:
- Vlašské ořechy
- Kozí sýr
- Čerstvá petržel
Jak na to?
Nejprve si připravte vývar - 600 ml vody přiveďte k varu a přidejte lžíci vývaru. Vývar vařte asi 3 minuty a odstavte ho z ohně. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte nepranou rýži, krátce ji osmahněte a zalijte vínem. Když se víno téměř vstřebá, postupně přidávejte jeden po druhém připravený vývar. Rýže musí být stále ponořená ve vývaru a pravidelně se míchá. Když je rýže téměř měkká, přidejte červenou řepu, rozmixovanou dohladka, a trochu vývaru. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán, odstavte rizoto z ohně a dochuťte solí a mletým černým pepřem. Ještě horké rizoto podávejte s kozím sýrem, vlašskými ořechy a čerstvou petrželkou.
© Autorem receptu je: Simona Malková