Potřebujeme:

  •  300g krup
  • 450g předvařené červené řepy
  • 1 velká bílá cibule (nadrobno nakrájená)
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 2 ČL mletého černého pepře
  • špetka soli
  • 100 ml bílého vína
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1 ČL sušený nebo čerstvý rozmarýn a tymián
  • 1 l vývaru - 2 PL Bujónky Červená řepa/1 litr vody

 

Jak na to?

Připravíme a propláchneme si kroupy a odložíme bokem. Menší část z červené řepy nakrájíme na malé kostky, z druhé poloviny připravíme pyré. Ve větším hrnci orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme cca 5 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájený česnek restujeme pár minut, přidáme kroupy a restujeme. Mezitím si připravíme zeleninový vývar z Bujónky. Do cca litru vroucí vody přidáme 2 PL Bujónky z červené řepy a necháme krátce povařit. Dále přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, bílé víno, citrónovou šťávu, sůl, koření a bylinky. Restujeme tak dlouho, dokud se nevstřebá všechno víno a následně po malých dávkách podlíváme horkým vývarem dokud kroupy nezměknou. Po 10 minutách vaření vmícháme i řepové pyré. Po dovaření odstavíme a servírujeme s oříšky, sýrem, bylinkami a zeleninou.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes