Potřebujeme:

  • 3 ks klobásy
  • 1 kg brambor
  • 1 větší cibule
  • 2 PL Bujónky pečená paprika a chilli
  • 1 L vody
  • 0,5 ČL kmínu
  • 1 ČL mleté papriky
  • 1 ČL sušeného česneku
  • špetka soli a pepře
  • 1 PL oleje
  • 1 PL bramborového škrobu

Jak na to?

Začneme tím, že brambory oškrábeme a nakrájíme na střední kostičky. Klobásky nakrájíme na kolečka a cibuli najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, přidáme klobásky a necháme chvíli opékat. Poté přidáme nakrájené brambory, které orestujeme ze všech stran. Nyní přidáme kmín, mletou papriku, sušený česnek, pepř, sůl a lehce zarestujeme (dáváme pozor, abychom papriku nepřipálili). Nyní celou směs zalijeme vývarem připraveným z 1 l vody a 2 PL Bujónky. Hrnec přiklopíme poklicí a necháme směs vařit cca 20 minut. Na závěr guláš lehce zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody. Buřtguláš podáváme s čerstvým chlebem.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková