Moravský buřtguláš
Potřebujeme:
- 3 ks klobásy
- 1 kg brambor
- 1 větší cibule
- 2 PL Bujónky pečená paprika a chilli
- 1 L vody
- 0,5 ČL kmínu
- 1 ČL mleté papriky
- 1 ČL sušeného česneku
- špetka soli a pepře
- 1 PL oleje
- 1 PL bramborového škrobu
Jak na to?
Začneme tím, že brambory oškrábeme a nakrájíme na střední kostičky. Klobásky nakrájíme na kolečka a cibuli najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, přidáme klobásky a necháme chvíli opékat. Poté přidáme nakrájené brambory, které orestujeme ze všech stran. Nyní přidáme kmín, mletou papriku, sušený česnek, pepř, sůl a lehce zarestujeme (dáváme pozor, abychom papriku nepřipálili). Nyní celou směs zalijeme vývarem připraveným z 1 l vody a 2 PL Bujónky. Hrnec přiklopíme poklicí a necháme směs vařit cca 20 minut. Na závěr guláš lehce zahustíme bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody. Buřtguláš podáváme s čerstvým chlebem.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková