Rychlé zeleninové rizoto
Potřebujeme:
- 200-250g uvařené rýže
- 100g mražené zeleninové směsi
(mrkev, hrášek, kukuřice...) - 50g uvařené fazole (nebo z konzervy)
- 50g rostlinné alternativy šunky
- 1 větší bílá cibule (nadrobno nakrájená)
- 2 stroužky česneku (protlačený)
- černý mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- 100ml zeleninového vývaru
(houbová bujónka) - rostlinný sýr
Jak na to?
Ve velké pánvi na zahřátém oleji orestujeme cibulku. Po cca 2 minutách přidáme k cibuli protlačený česnek a restujeme další 2 minuty. Pak přidáme koření a nakrájenou rostlinnou šunku. Chvíli restujeme, přidáme zeleninu a fazole a restujeme dalších pár minut. Pak zalijeme trochou vývaru a vaříme cca 5-10 minut dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme vařenou rýži a dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme. Přikryjeme a vaříme ještě pár minut.
Servírujeme posypané petrželovou natí, rostlinným sýrem.
Autorem receptu + fotografie je @ivka_veggierecipes