Potřebujeme:

  • 1 balení špenátového protlaku
  • 2 PL Bujónky medvědí česnek
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL oleje
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 50ml mléka
  • 4 volská oka se solí a pepřem
  • 300g předvařených brambor a následně opečených 

Jak na to?

Na oleji lehce osmahneme šalotku nakrájenou nadrobno - šalotku necháme jen lehce "zesklovatět" nesmí být zlatavá! Následně přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou jíšku. Přidáme mléko, špenát a Bujónku s příchutí medvědího česneku. Necháme na mírném ohni vařit. Až je špenát provařený, vypneme plamen a dochutíme ještě utřeným česnekem, případně dosolíme, ale vzhledem k tomu, že používáme Bujónku, která obsahuje i sůl, není třeba sůl dále přidávat. Špenát podáváme s volskými oky a pečenými bramborami.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková