Špenát s vejcem
Potřebujeme:
- 1 balení špenátového protlaku
- 2 PL Bujónky medvědí česnek
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL oleje
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 50ml mléka
- 4 volská oka se solí a pepřem
- 300g předvařených brambor a následně opečených
Jak na to?
Na oleji lehce osmahneme šalotku nakrájenou nadrobno - šalotku necháme jen lehce "zesklovatět" nesmí být zlatavá! Následně přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou jíšku. Přidáme mléko, špenát a Bujónku s příchutí medvědího česneku. Necháme na mírném ohni vařit. Až je špenát provařený, vypneme plamen a dochutíme ještě utřeným česnekem, případně dosolíme, ale vzhledem k tomu, že používáme Bujónku, která obsahuje i sůl, není třeba sůl dále přidávat. Špenát podáváme s volskými oky a pečenými bramborami.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková