Potřebujeme:

  • 150g listového těsta
  • 2 balení špenátového protlaku - povoleného
  • 2 syrová vejce
  • 5 vařených vajec
  • 3 stroužky česneku
  • 200g Lučiny
  • pepř
  • 2 PL Bujónky medvědí česnek
  • 1 cibule orestovaná na pánvi

Jak na to?

Zmražený špenátový protlak necháme v míse povolit. Povolený špenátový protlak smícháme s utřeným česnekem, Lučinou, 2 syrovými vejci, Bujónkou, orestovanou cibulkou, solí a pepřem. Listové těsto rozválíme natenko a vytvoříme do formy koláčový korpus (celkem 2 kruhy - spodní a horní vrstva). Do vytvarovaného korpusu vlijeme špenátovou náplň a vložíme ještě 5 uvařených vajec, které na řezu vytvoří krásnou mozaiku. Špenátovou vrstvu přiklopíme opět těstem. Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C/35 - 40 min do zlatova. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté krájíme. Koláč je výborný i za studena.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková