Potřebujeme:

  • 1 lilek
  • Olej (na pečení)
  • Teriyaki omáčka:
  • 5 PL sójové omáčky nebo tamari
  • 1 PL škrobu
  • 1 PL rýžového octa
  • 2 PL kokosového cukru
  • 1 čl. nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku (protlačeno)
  • 2 PL – bujonka, pečená paprika/chilli

Podáváme s:

  • rýže
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka

 

Jak na to?

Všechny ingredience na omáčku utřeme v menší misce (cukr musí být rozpuštěn). Do omáčky přidáváme i 2 PL Bujónky. Následně odložíme stranou a připravíme si lilek. Lilek nakrájíme na menší kousky (cca 5 cm plátky), vložíme do velké mísy a polijeme připravenou omáčkou. Důkladně promícháme a necháme postát 30 minut. Následně takto namarinovaný lilek opékáme ve větší pánvi na mírném ohni. K lilku přidáme i zbylou omáčku. Opékáme cca 3 minuty z každé strany (dle potřeby). Podáváme s rýží, posypeme sezamem a nakrájenou jarní cibulkou.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes