Teriyaki lilek
Potřebujeme:
- 1 lilek
- Olej (na pečení)
- Teriyaki omáčka:
- 5 PL sójové omáčky nebo tamari
- 1 PL škrobu
- 1 PL rýžového octa
- 2 PL kokosového cukru
- 1 čl. nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku (protlačeno)
- 2 PL – bujonka, pečená paprika/chilli
Podáváme s:
- rýže
- sezamová semínka
- jarní cibulka
Jak na to?
Všechny ingredience na omáčku utřeme v menší misce (cukr musí být rozpuštěn). Do omáčky přidáváme i 2 PL Bujónky. Následně odložíme stranou a připravíme si lilek. Lilek nakrájíme na menší kousky (cca 5 cm plátky), vložíme do velké mísy a polijeme připravenou omáčkou. Důkladně promícháme a necháme postát 30 minut. Následně takto namarinovaný lilek opékáme ve větší pánvi na mírném ohni. K lilku přidáme i zbylou omáčku. Opékáme cca 3 minuty z každé strany (dle potřeby). Podáváme s rýží, posypeme sezamem a nakrájenou jarní cibulkou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galerie
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/a/d/ad575b1cac32880fc9cb679463cbe695-dsc-5502.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/4/8/486037fb9a7da9347f29640cd32827e8-dsc-5528.jpg)