Tofu steaky v kukuřičné omáčce s hořčicí
Potřebujeme:
- 1 balení bílého tofu
- 150g kukuřice
- 2 PL hořčice
- 200ml zeleninového vývaru - zeleninová Bujónka (hrubá)
- 200 ml mandlové smetany nebo použijte neslazené rostlinné mléko
- hrst baby špenátu
- 2 PL rostlinného másla
- 2 ČL sušeného tymiánu (případně čerstvý)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej (podle potřeby)
- kukuřičný škrob (dle potřeby k zahuštění)
Jak na to?
Tofu rozřízneme podél na 3 části, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a opečeme na pánvi na mírném ohni z každé strany. Smícháním 0,5 l vody a zeleninové Bujónky si připravíme vývar, který krátce povaříme. Do větší pánve přidáme kukuřici, čerstvý nebo sušený tymián, česnek, máslo. Restujeme cca 2 minutky, přidáme hořčici a poté zalijeme připraveným vývarem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu, hrst baby špenátu a omáčku podle potřeby zahustíme škrobem a dochutíme.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes