Potřebujeme:

  • 1 balení bílého tofu
  • 150g kukuřice
  • 2 PL hořčice
  • 200ml zeleninového vývaru - zeleninová Bujónka (hrubá)
  • 200 ml mandlové smetany nebo použijte neslazené rostlinné mléko
  • hrst baby špenátu
  • 2 PL rostlinného másla
  • 2 ČL sušeného tymiánu (případně čerstvý)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej (podle potřeby)
  • kukuřičný škrob (dle potřeby k zahuštění)

 

Jak na to?

Tofu rozřízneme podél na 3 části, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a opečeme na pánvi na mírném ohni z každé strany. Smícháním 0,5 l vody a zeleninové Bujónky si připravíme vývar, který krátce povaříme. Do větší pánve přidáme kukuřici, čerstvý nebo sušený tymián, česnek, máslo. Restujeme cca 2 minutky, přidáme hořčici a poté zalijeme připraveným vývarem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu, hrst baby špenátu a omáčku podle potřeby zahustíme škrobem a dochutíme.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes