Potřebujeme:

2 porce

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 PL oleje
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 1/2 červené papriky nakrájené nadrobno
  • 1/2 žluté papriky nakrájené nadrobno
  • 1 PL římského kmínu
  • 1 ČL sušeného fenyklu
  • 1 ČL kuliček sušeného koriandru
  • 250ml jablečného džusu
  • 1 PL citronové šťávy
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 PL Bujónky paprika & chilli

Jak na to?

Na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na větší kousky. Jakmile je maso orestované ze všech stran, přidáme cibuli, papriky a necháme restovat. Poté zarestujeme i rajčatový protlak, Bujónku, koření a směs zalijeme jablečným džusem, přidáme i citronovou šťávu. Nyní necháme směs dusit cca 20 až 30 minut. Po cca 20ti minutách přidáme utřený česnek a maso natrháme pomocí vidličky. Hotové trhané maso servírujeme nejlépe s čedarem, majonézou a salátkem v burgeru nebo v chlebových topinkách.

© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková