Trhané kuřecí maso
Potřebujeme:
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 PL oleje
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 cibule nadrobno nakrájená
- 1/2 červené papriky nakrájené nadrobno
- 1/2 žluté papriky nakrájené nadrobno
- 1 PL římského kmínu
- 1 ČL sušeného fenyklu
- 1 ČL kuliček sušeného koriandru
- 250ml jablečného džusu
- 1 PL citronové šťávy
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1 PL Bujónky paprika & chilli
Jak na to?
Na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na větší kousky. Jakmile je maso orestované ze všech stran, přidáme cibuli, papriky a necháme restovat. Poté zarestujeme i rajčatový protlak, Bujónku, koření a směs zalijeme jablečným džusem, přidáme i citronovou šťávu. Nyní necháme směs dusit cca 20 až 30 minut. Po cca 20ti minutách přidáme utřený česnek a maso natrháme pomocí vidličky. Hotové trhané maso servírujeme nejlépe s čedarem, majonézou a salátkem v burgeru nebo v chlebových topinkách.
© Autorem receptu je: Viktorie Hrazdílková