Potřebujeme:

  • 100g krup
  • 30g sušených hub
  • 1 PL houbové Bujónky
  • 1 PL sušené majoránky
  • 1 PL oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 6 ks čerstvých žampionů nebo jiných hub
  • čerstvá petrželka

Jak na to?

Přes noc si necháme namočené sušené houby. Kroupy uvaříme do měkka v solené vodě. Namočené houby vaříme v hrnci alespoň 10 minut. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme utřený česnek, nakrájené žampiony/houby, uvařené kroupy, orestujeme a na závěr směs dochutíme majoránkou a houbovou Bujónkou, případně dle chuti ještě dosolíme. K takto orestované a dochucené směsi přidáme nakonec vařené lesní houby i s vodou. Směs můžeme jíst takto nebo ještě necháme zapéct cca 10 min/180°C. Zdravějšího houbového kubu podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou pro zvýraznění chuti.