Vegan Puttanesca
Potřebujeme:
- 700 g rajčat (nakrájených nadrobno)
- 1 větší bílá cibule (nadrobno nakrájená)
- 7 stroužků česneku (protlačeno)
- 150 g cherry rajčat
- 150 g oliv (nakrájené na plátky)
- 150 g baby špenátu
- 150 ml rajčatového protlaku
- 300 - 500 ml zeleninového vývaru (bujónka)
- Olivový olej
- Černý mletý pepř
- Sůl
- Petrželová nať
Jak na to?
Ve větší pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibulku na cca 5 minut. Potom přidáme česnek a restujeme ještě 3 minuty. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme rajčata, cherry rajčátka, rajčatový protlak, zeleninový vývar a promícháme. Dusíme cca 10 minut. Potom přidáme špenát, olivy nakrájené na plátky, nasekanou petrželku a vaříme ještě cca 5 minut. Nakonec dochutíme dle potřeby a podáváme s oblíbenými těstovinami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes