Kuřecí paprikáš
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prs
- 250ml smetany
- 2 PL másla
- 1 větší cibule(nadrobno nakrájená)
- 4 čl mletá červená paprika
- sůl
- pepř celý i mletý
- 1 ks bobkový list
- špetka cukru
- špetka chilli
- olivový nebo klasický olej
- 200 ml vývaru - zeleninová Bujónka - 1 PL + 0,5l vody
- petrželová nať
- kukuřičný škrob/hladká mouka rozmíchaná v malém množství vody (na zahuštění)
Halušky: - 500 g polohrubá mouka
- voda (dle potřeby)
- sůl
Jak na to?
Ve větším hrnci si orestujeme na másle nebo oleji nadrobno nakrájenou cibuli a kuřecí maso. Potom přidáme červenou papriku, za stálého míchání chvilku restujeme a potom zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, okořeníme, přidáme chilli, celé černý pepř, cukr a bobkový list. Dusíme cca 5 - 10 minut a přidáme smetanu, necháme pár minut povařit a podle potřeby zahustíme škrobem. Na závěr dle potřeby dochutíme, posypeme petrželovou natí a podáváme.