Potřebujeme:

  • 1 balení bílého tofu
  • 250ml rostlinné smetany
  • 2 PL rostlinného másla
  • 1 větší cibule (nadrobno nakrájená)
  • 4 čl mletá červená paprika
  • sůl
  • pepř celý i mletý
  • 1 ks bobkový list
  • špetka cukru
  • špetka chilli
  • olivový nebo klasický olej
  • 200 ml vývaru - zeleninová Bujónka - 1 PL + 0,5l vody
  • petrželová nať
  • kukuřičný škrob (na zahuštění)

    Halušky:
  • 500 g polohrubá mouka
  • voda (dle potřeby)
  • sůl

 

 

Jak na to?

Ve větším hrnci si orestujeme na másle nebo oleji nadrobno nakrájenou cibuli , cca 5 minut. Potom přidáme červenou papriku a za stálého míchání chvilku restujeme a přidáme nakrájené tofu. Restujeme cca 2 minuty a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, okořeníme, přidáme chilli, celé černý pepř, cukr a bobkový list. Dusíme cca 5 - 10 minut a přidáme smetanu, necháme pár minut povařit a podle potřeby zahustíme škrobem. Na závěr dle potřeby dochutíme, posypeme petrželovou natí a podáváme.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes