Potřebujeme:

  • 100 g pórku
  • 1 větší mrkev nakrájená na kolečka
  • 1 červená a 1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky
  • hrst čerstvého hrášku nebo edamame
  • 1 sklenice bambusových výhonků
  • olej

Omáčka:

  • 250 ml zeleninového vývaru (voda+Bujónka)
  • 3 PL Tamari nebo sójové omáčky
  • 3 ČL kokosového cukru
  • 2 PL škrobu
  • 1 PL rýžového octa
  • sůl a pepř
  • špetka chilli
  • 1 prolisovaný česnek
  • 1 ČL zázvoru

 

Jak na to?

Umyjeme a nakrájíme zeleninu. Připravíme si omáčku, všechny uvedené suroviny dobře smícháme v misce a odložíme stranou. Ve velké pánvi nejprve orestujeme nakrájenou papriku, mrkev a hráškové lusky. Po cca 5 minutách dušení přidáme výhonky a na kolečka nakrájený pórek. Vaříme, dokud se zelenina nezredukuje a nebude měkká. Potom přilijeme k zelenině omáčku, promícháme a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec podle potřeby dochutíme. Podáváme s nudlemi nebo rýží.

© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes