Bramborová chlebíčková pomazánka

Postup přípravy

Brambory uvaříme v osolené vodě ve šlupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. K bramborám přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou cibuli, majonézu, Lučinu, hořčici, pepř, jarní cibulku nasekanou najemno a Bujónku, která nám pomazánku krásně dovychutí a nemusíme již přidávat sůl.
 
Pomazánka se nejlépe hodí na obložené chlebíčky, které servírujeme se šunkou, plátkem vařeného vajíčka, plátkem nakládané okurky a kouskem nakládané papriky. Chlebíčky jsou ideální jako silvestrovské pohoštění.

Ingredience

  • 0,5 kg brambor uvařených ve šlupce a oloupaných
  • 1 cibule
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 1 PL zeleninovo-sýrové Bujónky
  • 2 PL majonézy
  • 3 PL Lučiny nebo Philadelphie
  • 1 PL hořčice
  • jarní cibulka