Bramborová chlebíčková pomazánka od VIKI
1 položek celkem
Bramborová chlebíčková pomazánka
- 0,5 kg brambor uvařených ve šlupce a oloupaných
- 1 cibule
- 1/2 ČL mletého pepře
- 1 PL zeleninovo-sýrové Bujónky
- 2 PL majonézy
- 3 PL Lučiny nebo Philadelphie
- 1 PL hořčice
- jarní cibulka
Brambory uvaříme v osolené vodě ve šlupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. K bramborám přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou cibuli, majonézu, Lučinu, hořčici, pepř, jarní cibulku nasekanou najemno a Bujónku, která nám pomazánku krásně dovychutí a nemusíme již přidávat sůl.
Pomazánka se nejlépe hodí na obložené chlebíčky, které servírujeme se šunkou, plátkem vařeného vajíčka, plátkem nakládané okurky a kouskem nakládané papriky. Chlebíčky jsou ideální jako silvestrovské pohoštění.