Dýňové rizoto s Viki (MasterChef)

2 položek celkem
B04 220g
89 Kč

Složení: zelenina 83% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 12%, Horský sýr 5% (mléko, mlékarénská kultura, syřidlo,...

Kód: 0422
B04 330g
109 Kč

Složení: zelenina 83% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 12%, Horský sýr 5% (mléko, mlékarénská kultura, syřidlo,...

Kód: 0433

Dýňové rizoto (2 porce)
• 250g dýňového pyré
• 100g rýže (Arborio, Carnaroli)
• 1PL olivového oleje
• 1ČL kurkumy
• špetka soli
• 1 cibule
• trocha oregana
• trocha chilli
• 0,5l vývaru z dýňovo parmezánové Bujonky (1 PL této Bujonky uvařená v 0,5 vody)
• 100g riccoty

Postup: Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme rýži a restujeme, dokud rýže nezesklovatí. Postupně přidáme dýňové pyré, kurkumu, sůl, pepř, chilli, oregano a 5 minut restujeme. Poté přidáme 100ml vývaru připraveného z parmezánovo-dýňové Bujonky, mícháme a necháme vývar vstřebat. Až je vývar vstřebaný přilijeme dalších 100ml vývaru a takto postupujeme za stálého míchání! dokud se rýže neuvaří (případně můžeme použít i trochu vody). Nakonec do rizota přidáme riccotu pro krémovější konzistenci a podáváme s nastrouhaným parmezánem a pečenou dýní, kterou jsem před pečení naložila do směsi olivového oleje, balzamika, chilli, soli, pepře a tymiánu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení