Dýňové rizoto s Viki (MasterChef)

2 položek celkem
B04 220g
82 Kč

Složení: zelenina 83% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 12%, Horský sýr 5% (mléko, mlékarénská kultura, syřidlo,...

Kód: 0422
B04 330g
102 Kč

Složení: zelenina 83% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 12%, Horský sýr 5% (mléko, mlékarénská kultura, syřidlo,...

Kód: 0433

Dýňové rizoto (2 porce)
• 250g dýňového pyré
• 100g rýže (Arborio, Carnaroli)
• 1PL olivového oleje
• 1ČL kurkumy
• špetka soli
• 1 cibule
• trocha oregana
• trocha chilli
• 0,5l vývaru z dýňovo parmezánové Bujonky (1 PL této Bujonky uvařená v 0,5 vody)
• 100g riccoty

Postup: Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme rýži a restujeme, dokud rýže nezesklovatí. Postupně přidáme dýňové pyré, kurkumu, sůl, pepř, chilli, oregano a 5 minut restujeme. Poté přidáme 100ml vývaru připraveného z parmezánovo-dýňové Bujonky, mícháme a necháme vývar vstřebat. Až je vývar vstřebaný přilijeme dalších 100ml vývaru a takto postupujeme za stálého míchání! dokud se rýže neuvaří (případně můžeme použít i trochu vody). Nakonec do rizota přidáme riccotu pro krémovější konzistenci a podáváme s nastrouhaným parmezánem a pečenou dýní, kterou jsem před pečení naložila do směsi olivového oleje, balzamika, chilli, soli, pepře a tymiánu.