Ingredience

  • 1kg mletého masa míchaného, nebo jen hovězího
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • hrst ovesných vloček
  • majoránka
  • sůl
  • 2 PL Zeleninové Bujónky
  • 1 PL Česnekovo dýňové Bujónky

Postup přípravy

Veškeré ingredience smícháme v míse. Pokud se nám zdá hmota řídká, přisypeme ovesné vločky. Hmotu řádně prohněteme. Vytvoříme kuličky nebo šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem.

Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. Za občasného podlévání pečeme do křupava.

Tip: Můžete do směsi přidat Houbovou Bujónku místo Česnekovo dýňové.
Tato varianta je skvělá i v bezmasé podobě na zeleninové nebo luštěninové placky.

 

zeleninova
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
03 Zeleninová
od 82 Kč

Složení: zelenina 91% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 8,5%, olivový olej, bobkový list. Ceny jsou včetně DPH 15 %

Skladem 
Kód: 03/220
bujonka cesnek
06 Česnek-dýně
od 82 Kč

Složení: Zelenina 91,5% (mrkev, dýně Hokaido 17%, celer, česnek 13%, rajče, cibule, cuketa, petrželová nať), hrubozrnná mořská sůl 8%, olivový olej 0,5%. Ceny jsou včetně DPH 15 %

Skladem 
Kód: 06/220
2 položek celkem