Masové kuličky / Sekaná

2 položek celkem
B06 220g
od 82 Kč

Složení: Zelenina 91,5% (mrkev, dýně Hokaido 19%, celer, česnek 14,5%, rajče, cibule, cuketa, petrželová nať), hrubozrnná mořská sůl 8%, olivový olej 0,5%. Ceny jsou včetně DPH...

Kód: 0622
B03 220g
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
od 82 Kč

Složení: zelenina 87% (mrkev, celer, cuketa, rajče, cibule, petržel, petrželová nať, česnek), hrubozrnná mořská sůl 13%, olivový olej, bobkový list. Ceny jsou včetně DPH 15 %

Kód: 0322

Ingredience

  • 1kg mletého masa míchaného, nebo jen hovězího
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • hrst ovesných vloček
  • majoránka
  • sůl
  • 2 PL Zeleninové Bujónky
  • 1 PL Česnekovo dýňové Bujónky

Postup přípravy

Veškeré ingredience smícháme v míse. Pokud se nám zdá hmota řídká, přisypeme ovesné vločky. Hmotu řádně prohněteme. Vytvoříme kuličky nebo šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem.

Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. Za občasného podlévání pečeme do křupava.

Tip: Můžete do směsi přidat Houbovou Bujónku místo Česnekovo dýňové.
Tato varianta je skvělá i v bezmasé podobě na zeleninové nebo luštěninové placky.