Trhané kuřecí maso

1 položek celkem
B09 220g
Akce
od 82 Kč

Složení: zelenina 89% (mrkev, cuketa, paprika 11%, rajče, petržel, celer, cibule, česnek, petrželová nať), hrubozrnná mořská sůl 11%, olivový olej, koření (paprika mletá,...

Kód: 0922

 

Trhané kuřecí maso po mexicku - porce pro 2 osoby

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 PL oleje
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 1/2 červené papriky nakrájené nadrobno
  • 1/2 žluté papriky nakrájené nadrobno
  • 1 PL římského kmínu
  • 1 ČL sušeného fenyklu
  • 1 ČL kuliček sušeného koriandru
  • 250ml jablečného džusu
  • 1 PL citronové šťávy
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 PL Bujónky paprika & chilli

Postup: Na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na větší kousky. Až je maso orestované ze všech stran, přidáme cibuli, papriky a necháme restovat. Poté zarestujeme i rajčatový protlak, Bujónku, koření a směs zalijeme jablečným džusem, přidáme i citronovou šťávu. Nyní necháme směs dusit cca 20 až 30 minut. Po cca 20ti minutách přidáme utřený česnek a maso natrháme pomocí vidličky. Hotové trhané maso servírujeme nejlépe s čedarem, majonézou a salátkem v burgeru nebo v chlebových topinkách. Dobrou chuť! Buen provecho!